Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το εγγραφο της Διευθυντριας του Γυμνασιου Ξηρολιμνης κ.Νοτοπούλου Βασιλικής το οποιο και συνυπογραφω ως Προεδρος της Τοπικης Κοινοτητας Ξηρολιμνης.Σημειωση : Η μαζικη αντιδραση ολων μας, καταφερε να αποτρεψει την πιθανοτητα συγχωνευσης - καταργησης του Γυμνασιου Ξηρολιμνης.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
……………….
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗΣ 

                                                           

ΠΡΟΣ:
1.Δήμο Κοζάνης
2.Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

Κοινοποίηση προς:
1.Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας
2.Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης
3.Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ξηρολίμνης
4.Σύλλογο διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Ξηρολίμνης
5.Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ξηρολίμνης
6.Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων
7.Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης
8.Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης






ΘΕΜΑ: Συγχώνευση του Γυμνασίου Ξηρολίμνης με το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης
         
   Το Γυμνάσιο Ξηρολίμνης προσφέρει τις υπηρεσίες του στην περιοχή Καραγιαννίων και συγκεκριμένα στα κοινοτικά διαμερίσματα Ξηρολίμνης, Μεταμόρφωσης, Αλωνακίων, Ανθότοπου, Κοκκιναρά, Καλαμιάς , Λυγερής, Σκήτης και Κυπαρίου.
Απέχει από την πόλη της Κοζάνης 13 χιλιόμετρα και δε λειτουργεί άλλο Γυμνάσιο στην περιοχή παρά μόνο στην πόλη της Κοζάνης.
Σε συνέχεια της πρότασης του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για συγχώνευση του Γυμνασίου Ξηρολίμνης με το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης, παραθέτουμε τους παρακάτω λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι το σχολείο θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί:

1. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης, επικαλείται τον μικρό αριθμό μαθητών στο Γυμνάσιο. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 8/13-1-2015 έγγραφο του Διευθυντή του Δημοτικού Ξηρολίμνης, ο αριθμός των μαθητών από το σχ. έτος 2016-2017 και μέχρι το σχ. έτος 2020-2021 θα ξεπερνά τους σαράντα ετησίως

2. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η γεωγραφία της περιοχής καθώς και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τους χειμερινούς μήνες στην περιοχή, οι οποίες επηρεάζουν τις μετακινήσεις των μαθητών. Το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για τη μετακίνηση των μαθητών από την Καλαμιά, ξεκινάει στις 07.30. Το  λεωφορείο εκτελεί το δρομολόγιο  Καλαμιά – Αλωνάκια – Ανθότοπος – Σκήτη – Ξηρολίμνη το οποίο διαρκεί 30 με 35 λεπτά και οι μαθητές φτάνουν στο σχολείο στις 08.00 π.μ. Η πρόταση για μεταφορά των μαθητών αυτών στην Κοζάνη, σημαίνει έναρξη του δρομολογίου στις 07.00, προκειμένου οι μαθητές από τα κοινοτικά διαμερίσματα των Καραγιαννίων να φτάσουν στην Ξηρολίμνη στις 07.30 και  να  μεταβούν με άλλο λεωφορείο στην Κοζάνη. Το πρόβλημα είναι εντονότερο ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες επειδή επικρατούν αρκετές φορές ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα είναι η μοναδική περίπτωση μαθητών στον Δήμο Κοζάνης, που θα μετακινούνται για πενήντα με εξήντα λεπτά προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο τους και απαιτούνται άλλα τόσα  στην συνέχεια  για να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους. Επίσης η Μεταμόρφωση απέχει από τη Ξηρολίμνη περίπου 6 χιλιόμετρα δηλαδή περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Κοζάνη.

3. Η μετακίνηση των μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν αποτελεί οικονομική επιβάρυνση δεδομένου ότι οι μαθητές του Γυμνασίου μετακινούνται μαζί με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

4. Λόγω συστέγασης με το Δημοτικό Σχολείο, τα έξοδα λειτουργικότητας  αναλαμβάνουν από κοινού οι σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους για την συντήρηση ενός σχολικού κτηρίου και μόνο.

5. Το σχολείο εντάσσεται στο έργο : «Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου Δημαρχείου – Τεχνικές Υπηρεσίες –Σχολικού Συγκροτήματος Ξηρολίμνης», μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, συνολικού ποσού 694.000 ευρώ. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της Δημοπρασίας στις 13/1/2015 για την ανάθεση του έργου και αναμένονται οι περαιτέρω διαδικασίες προκειμένου το σχολείο να αποτελέσει πρότυπο ενεργειακό συγκρότημα.

6. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, ο αύλειος χώρος, ο εργαστηριακός εξοπλισμός (πλήρες και σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής και εργαστήριο Φυσικών Επιστημών), η αξιόλογη και σύγχρονη βιβλιοθήκη του Ο.Π.Ε.Α.Ε.Κ., η χρήση του  διαδραστικού πίνακα και γενικά των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, καλύπτουν τις προϋποθέσεις του Υπουργείου για ποιοτική εκπαίδευση, για εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και την ανάπτυξη των  καινοτόμων δράσεων του ‘νέου σχολείου’.

7. Με τη συνεχή αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας στην Εκπαίδευση  και τη στενή συνεργασία του συλλόγου Διδασκόντων με το Δημοτικό σχολείο, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και την τοπική κοινωνία, στο σχολείο δεν υπήρξε σχολική διαρροή η οποία αποτελεί σήμερα ένα από τη σημαντικότερα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

8.  Η  απόφαση για διακοπή της λειτουργίας του γυμνασίου θα αποτελέσει την αιτία ερήμωσης των κοινοτικών διαμερισμάτων της περιοχής των Καραγιαννίων λόγω μετακόμισης αρκετών οικογενειών στην Κοζάνη. Αποτέλεσμα όλων αυτών των γεγονότων θα είναι και η σταδιακή μείωση του αριθμού μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο.

        Το παρόν έγγραφο συντάχθηκε με την σύμφωνη γνώμη των παρακάτω φορέων:
       Συλλόγου διδασκόντων Γυμνασίου Ξηρολίμνης, Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων          Γυμνασίου Ξηρολίμνης, Συλλόγου  διδασκόντων Δημοτικού Ξηρολίμνης, Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Ξηρολίμνης και Προέδρων των  Τοπικών Κοινοτήτων  περιοχής   Καραγιαννίων.








Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ



ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
                                                                                   Π.Ε.04 ΒΙΟΛΟΓΟΣ 

                  

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων