Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2015

ΨHΦΙΣΤΕ ΕΔΩ : Γκάλοπ για το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου ((( Επιλέγετε απάντηση + κουκίδα + πατήστε το vote + δειτε τα αποτελέσματα πατώντας το view )))

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ? ΝΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΘΑ ΑΠΕΧΩ   pollcode.com free polls

Η εντυπωσιακη φωταγωγηση της νεας πλατειας Ξηρολιμνης.

(((ΕΚΤΑΚΤΟ))) Βραδυ Σαββατου σημειωθηκαν δυο σεισμοι : 3,3 ριχτερ και 2,5 ριχτερ στη συνεχεια στο γνωστο ρηγμα του Βουρινο κοντα στα διοικιτικα ορια Ξηρολιμνης

Αποψε 25/06 το βραδυ εγινε η πρωτη δοκιμαστικη φωταγωγηση της νεας πλατειας Ξηρολιμνης.

Συγχαρητήρια επιστολή της ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ

      ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΠ Καραγιαννίων συγχαίρουν τον συντοπίτη μας Κώστα ΑΓΕΡΗ για την μεγάλη επιτυχία και νίκη του στο 2 ο   THE VOICE . Η Νίκη σου αυτή έδωσε μεγάλη χαρά στην τοπική κοινωνία, καθώς η κατάκτηση της πρώτης θέσης αποτελεί μεγάλη τιμή και για τον τόπο μας. Ευχόμαστε η επιτυχία σου αυτή να τονώσει την πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητες σου για επόμενες επιτυχίες στη ζωή σου.                                                             Με εκτίμηση                                                                                  Το Δ.Σ.

Μετα την αρκουδα...υποψηφιοτητα για νεα μασκοτ της Ξηρολιμνης βαζει και ο..."Νταφυ"

Οι πανηγυρισμοι στο στουντιο συνεχιζονται...

Νικητης του ΤΗΕ VOICE ο κοντοχωριανος μας Κωστας Αγερης απο τα Αλωνακια Κοζανης.Φωτογραφια απο τη στιγμη των πανηγυρισμων και το πανο που ετοιμασαν οι συγχωριανοι του!

Ενδιαφερουσα ημεριδα για τα αρωματικα φυτα την Δευτερα 22 Ιουνιου

(((ΕΚΤΑΚΤΟ))) Σεισμος 3,2 ριχτερ σημερα τα ξημερωματα εγινε ιδιατερα αισθητος στην Ξηρολιμνη καθως το επικεντρο του ειναι περιπου στα δεκα χιλιομετρα αποσταση απο τον οικισμο μας. (Σημειο με κοκκινο στο χαρτη)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ,ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΙΔΕΡΙΤΗ (ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ).ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ-ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΛΙΜΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ AΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΟΠΗ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΓΕΣΤΟ Κ ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ : 2461095505

. Επιτρέπεται η συλλογή με κοπή - απαγορευμένης της εκρίζωσης – ειδών των φυτών αχίλλεια, δυόσμος, θρούμπι, θυμάρι, μελισσόχορτο, μέντα, ρίγανη, σιδερίτη ή τσάι του βουνού ή ελληνικό τσάι , σκορπίδι, σπαθόχορτο, στάχυς, τεύκριο, σπληνόχορτο, φασκόμηλο, χελιδόνιο. Επίσης επιτρέπεται η συλλογή ανθών τίλιου ή φιλύρας ή φλαμουριάς και σαμπούκου, απαγορευμένης της κλάδευσης των δένδρων. Η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής των παραπάνω ειδών ανέρχεται μέχρι του ποσού του μισού (1/2) κιλού κατ΄ άτομο και ημέρα. Απαγορεύεται η συλλογή μεγαλύτερης ποσότητας χωρίς άδεια του Δασαρχείου Κοζάνης.

H συγκλονιστική ζωή της Καλλιόπης Μακρίδου απο την Ινέπολη του Πόντου.Το πέρασμα της απο την Ξηρολίμνη κατα την ανταλλαγή πληθυσμού.

AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ: (Διηγείται η ίδια ... )       Ταξιδεύοντας το καράβι έκανε στάση σε δύο τρία νησιά και άφηνε κόσμο. Εμάς μας πήγανε στη Θεσσαλονίκη . Μας βάλανε σε φορτηγά αυτοκίνητα και πήγαμε στο Αμύνταιο . Εκεί καθήσαμε να ξεκουραστούμε.  Όταν σηκωθήκαμε να φύγουμε πάει να σηκωθεί η μάνα μου και πέφτει κάτω και πεθαίνει...  «Τι θα κάνετε;» μας λένε «θα έρθετε μαζί μας ή θα μείνετε εδώ;» Πού να μείνουμε … στην ερημιά;;;  Αφήνουμε τη μάνα μας στη μέση του δρόμου και φύγαμε μαζί με τους  άλλους.  Φτάσαμε στην Ξηρολίμνη .   Μας βάλανε όλους σε ένα σχολείο. Ξυπνάω ένα πρωί και βλέπω την αδελφή μου δίπλα μου πεθαμένη..      Μετά άρχισαν να δίνουν στον κόσμο σπίτια και λίγοι - λίγοι έφευγαν από το σχολείο. Εγώ έμεινα μοναχή μου, πού να πάω; Βγήκα στον δρόμο πήγα σε ένα σπίτι τους ζήτησα λίγο ψωμί και μου έδωσαν.  Το βράδυ βρήκα ένα σταύλο, είχε αγελάδες μέσα, είδα ότι ήτανε δεμένες. Μπήκα μέσα. πήγα σε μια γωνιά και κοιμήθηκα. Το πρωί ήρθε μια γυναίκα να ταϊσει  τις

Το νουέτο του κοντοχωριανού μας Κώστα Αγέρη (απο τα Αλωνάκια) με τον Σταμάτη Γονίδη στον ημιτελικό του ΤΗΕ VOICE

Απολαύστε το μαγευτικό διπλό ουράνιο τόξο στον ουρανό της Ξηρολίμνης !!!

Πολλές φωτογραφίες απο την όμορφη γιορτή του Γυμνασίου Ξηρολίμνης και την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Γνωρίζω το χωριό του συμμαθητή μου», που υλοποίησαν οι μαθητές του σχολείου την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στις 6.30 μ.μ.




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων