Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

KYΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.15 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ θΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ.Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης, διοργανώνει μαθήματα θεάτρου στην Ξηρολίμνη.Τα παιδιά των Καραγιαννίων θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου,να μαθαίνουν να συνεργάζονται, να παίζουν, να εκφράζονται, να δημιουργούν!!! Συνδρομή μόνο 5 ευρώ το μήνα! Υπεύθυνη μαθημάτων η θεατρολόγος Δέσποινα Αποστολίδου με καταγωγή απο την γειτονική μας Σκήτη.Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ.6988023739 και στο www.xirolimni.blogspot.gr




ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗΣ»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης, επεκτείνει το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών του δράσεων στο πλαίσιο της ανάδειξης του παιδευτικού αλλά και του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου.
Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι μια σύνθετη δραματική μέθοδος, καθώς συνδυάζει το Θέατρο με το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι ο ευκολότερος και πιο οικείος τρόπος που διαθέτει το παιδί για να εκφραστεί. Είναι μια παρόρμηση που του επιτρέπει, μέσα από το λόγο, την κίνηση, την φαντασία και τη συνεργασία να δημιουργήσει τη δική του μοναδική τέχνη.
Εδώ και 9 χρόνια, το Θεατρικό Παιχνίδι περιλαμβάνεται σταθερά στο πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Απευθύνεται σε παιδιά 4-15 ετών, που χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους. Από το 2006 πάνω από 300 παιδιά έχουν γνωρίσει το Θεατρικό Παιχνίδι μέσω του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.
Στις συναντήσεις τα παιδιά γνωρίζουν το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Δραματοποίηση, τον Αυτοσχεδιασμό και όλες τις σύγχρονες μεθόδους της θεατρικής διδασκαλίας. Έρχονται σε επαφή με όλες τις τέχνες (μουσική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, χορός) που ανθίζουν στους κόλπους του Θεάτρου. Χρησιμοποιώντας την φαντασία τους μπορούν να μετατρέψουν μία θεατρική σκηνή σε θάλασσα, ένα καπέλο σε πουλί, ένα ύφασμα σε άνεμο… γιατί, όπως λέει ο Μικρός Πρίγκιπας: «Μόνο με την καρδιά μπορεί κάποιος να δει σωστά. Αυτά που είναι σημαντικά, δεν μπορούν να τα δουν τα μάτια».

ΠΛηροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 6988023739 Δέσποινα Αποστολίδου (θεατρολόγος)
Συμβολική συνδρομή μόνο 5 ευρώ το μήνα!

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων