Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα την Τρίτη 28 Iουνίου θα βρίσκεται στην Ξηρολίμνη κατά τις ώρες 16.00-24.00


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 Κάθε Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι εφοδιασμένη με τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό για την πρώτη ανταπόκριση σε διάφορα θέματα ή αιτήματα των πολιτών, χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση τους στις έδρες των Αστυνομικών Υπηρεσιών, αποτελώντας στην ουσία ένα μικρό κινητό Αστυνομικό Τμήμα. Αναλυτικότερα, διαθέτει φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop), εκτυπωτή, έντυπα και φυλλάδια, υπηρεσιακά έντυπα καθημερινότητας, στρόγγυλη σφραγίδα της Υπηρεσίας, σφραγίδες θεώρησης γνησίου υπογραφής και επικύρωσης φωτοαντιγράφων, καθώς και διάφορα άλλα δημόσια είδη και εξοπλισμό, όπως κώνοι, ταινίες αποκλεισμού χώρων κλπ.

Ειδικότερα, τα έντυπα και τα ενημερωτικά φυλλάδια θα αναφέρονται:

  • στα απαιτούμενα δικαιολογητικά έκδοσης διαβατηρίων

  • έκδοσης δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

  • σε οδηγίες για την αποφυγή κλοπών – διαρρήξεων κ.λ.π. εγκλημάτων (με στοιχεία που αναφέρονται στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας)

  • σε οδηγίες που αναφέρονται στην προστασία των νέων από τα ναρκωτικά και στις συνέπειές τους

  • σε οδηγίες που αναφέρονται στην αποτροπή της μικροεγκληματικότητας όπως για παράδειγμα η αρπαγή τσαντών και

  • σε θέματα προστασίας από τροχαία ατυχήματα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί των Κ.Α.Μ.:
  1. Διενεργούν περιπολίες, αναπτύσσοντας σχέσεις επικοινωνίας και συνεργασίας με τους πολίτες, συνεργαζόμενοι αρμονικά με τους τοπικούς φορείς των περιοχών.
  2. Καταγράφουν και διεκπεραιώνουν προβλήματα που εντοπίζουν στην περιοχή δραστηριοποίησής τους και χρήζουν αστυνομικής παρέμβασης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες.
  3. Συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με κάθε ζήτημα που αφορά παράνομες δραστηριότητες ή αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής διερεύνησης.
  4. Υποδέχονται τους πολίτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του οχήματος, παρέχοντας τους πληροφορίες και διεκπεραιώνοντας, καθημερινού χαρακτήρα υποθέσεις τους.
  5. Ενημερώνονται για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών στις οποίες πρόκειται να δραστηριοποιηθούν.

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων