Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Τοπική Κοινότητα Ξηρολιμνης,απο το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤHN
TOΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης από τον Φεβρουάριο του 2016 ξεκίνησε ένα νέο εγχείρημα. Διεύρυνε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών του δράσεων στο πλαίσιο της ανάδειξης του παιδευτικού αλλά και του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου.
Ταξιδέψαμε καθημερινά στα χωριά του Νόμου μας (Γαλατινή, Λευκοπηγή, Ξηρολίμνη, Καρυδίτσα, Άγιος Δημήτριος-Ρυάκιο, Μεταμόρφωση). Μέσα από τη συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και στους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές κοινοτήτες καταφέραμε να δημιουργήσουμε δέκα νέα περιφερειακά εργαστήρια θεάτρου.
Εδώ και 10 χρόνια, το Θεατρικό Παιχνίδι έχει σημαντική θέση στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών, που χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους.
 Από το 2006 περισσότερα από 300 παιδιά έχουν γνωρίσει τη μοναδική τέχνη του Θεατρικού Παιχνιδιού μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.
Από τον Μάρτιο του 2016 δημιουργήσαμε ένα εργαστήριο θεάτρου στην Τοπική Κοινότητα  Ξηρολίμνης. Τα εργαστήρια παρακολούθησαν 10 παιδιά. Παίξαμε, μάθαμε την αξία της ομαδικότητας, αφηγηθήκαμε και δημιουργήσαμε παραμύθια, και εξερευνήσαμε τη φύση. Στις συναντήσεις μας αυτές, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Δραματοποίηση και τον Αυτοσχεδιασμό μέσα από σύγχρονες μεθόδους της θεατρικής διδασκαλίας.
Ευχαριστούμε θερμά την Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φίλιππο Κυριαζίδη, για την συνεργασία  με  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.



ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Αίθουσα Τέχνης – Πάρκο Αγίου Δημητρίου
Τηλεφωνικό Κέντρο: 24610-24062
Fax: 24610-24291
 

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων