Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλαγή ώρας!! Στις 11 το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου η παρουσίαση του πρόγραμματος αγοράς,εγκατάστασης και εκπαίδευσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτη (ΑΕΑ) Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό-Γυμνάσιο Ξηρολιμνης.Αίθουσα 1ου ορόφου.


Η Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης και η Εθελοντική Ομάδα Ξηρολίμνης ξεκινάνε απο κοινού το ¨''ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟΡΑΣ,ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΙΣΤΗ (ΑΕΑ)
Για το λόγο αυτό έχει ανοίξει λογαριασμός στην Τραπεζά Πειραιώς :
 IBAN GR27 0172 2750 0052 7505 1312 276
Οσοι θελουν να συνδράμουν απο το εξωτερικό θα χρειαστούν και τον κωδικό 
BIC : PIRBGRAA
Ο τραπεζικός λογαριαμός έχει ανοιχτεί στα ονόματα των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Ξηρολίμνης.
Θα τηρηθεί απόλυτη διαφάνεια στις συναλλαγές και εχεμύθεια σε προσωπικά δεδομένα.
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδράμουν οικονομικά στον παραπάνω λογαριασμό ή να ερθουν σε επαφή με τον Φίλιππο Κυριαζίδη Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ξηρολίμνης για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6945484581.
Η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου στο νέο Δημοτικό-Γυμνάσιο  Ξηρολίμνης ώρα 11:00 το πρωί.
Η παρουσίαση θα γίνει(εθελοντικά) απο τον Ξηρολιμνιωτη Γιάννη Παναγιωτιδη Διασωστη ΕΚΑΒ και μέλος Εθελοντικής Ομάδας Ξηρολιμνης.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Κυριαζιδης Φίλιππος(Άκης) Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ξηρολιμνης.

Τι είναι ο  Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδιστής (ΑΕΑ) ?
Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδιστής (ΑΕΑ) είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή που ανιχνεύει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό και έχει την ικανότητα, βάσει προγραμματισμού, να καθορίσει αν απαιτείται απινιδισμός (χωρίς παρέμβαση από τον χειριστή) . Φορτίζεται αυτόματα και προτρέπει τον χειριστή με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά να χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια, με σκοπό την επαναλειτουργία της καρδιάς.
Ο μη ιατρός χρήστης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις, παρά μόνον την εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (Β-ΚΑΑ) και στη χρήση ΑΕΑ, η οποία παρέχεται είτε σε ειδικό πιστοποιημένο σεμινάριο αναγνωρισμένο από την ΕΕΚΑΑΝ του ΚΕΣΥ είτε στο πλαίσιο πιστοποιημένης από το ΚΕΣΥ επαγγελματικής κατάρτισης.
II.. Στόχος του προγράμματος
Αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής και η ποιότητα της υπόλοιπης ζωής τους.
Ενθάρρυνση εκπαίδευσης του πληθυσμού, των μη ιατρών με έμφαση σε ομάδες επαγγελματικά εμπλεκόμενες στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών (Σώματα Ασφαλείας, Πυροσβεστικό Σώμα, Ναυαγοσώστες, Ιδιωτική ασφάλεια κ.λ.π.)
ΙΙΙ. Χρήστης του ΑΕΑ
• Τον ΑΕΑ χειρίζεται οποιοσδήποτε ανανήπτης έχει εκπαιδευτεί στη Β-ΚΑΑ και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό και εφαρμόζει τις οδηγίες του κατασκευαστή.
• Οποιοδήποτε άτομο που προσφέρει άμεση βοήθεια σε ένδειξη καλής θέλησης στο θύμα ΚΑ, με ή χωρίς τη χρήση ΑΕΑ, ακόμη και αν δεν έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα, δεν θεωρείται ένοχο.
IV. Αναγκαιότητα εγκατάστασης ΑΕΑ
- Υπολογίζεται ότι ποσοστό 16%-20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους
- Στους δημόσιους χώρους, η ανακοπή αφορά κυρίως σε νεαρά άτομα χωρίς να προηγούνται προειδοποιητικά σημεία και εκδηλώνεται συνήθως με κοιλιακή μαρμαρυγή (>85%) που είναι απινιδώσιμος ρυθμός
- Το ποσοστό επιβίωσης εξαρτάται άμεσα από τις δεξιότητες και την ετοιμότητα του παρευρισκομένου.
- Στην ανακοπή εκτός νοσοκομείου, εάν δεν χρησιμοποιηθεί απινιδιστής, η επιβίωση του θύματος χωρίς νευρολογική βλάβη μετά την .έξοδο του από το νοσοκομείο είναι μικρότερη από 1%.
- Το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο με τους πιο εκπαιδευμένους διασώστες και τα τελειότερα μέσα δεν μπορούν να προσφέρουν στον ίδιο χώρο την ποιοτική άμεση φροντίδα του εκπαιδευμένου παρευρισκόμενου πολίτη.
- Η μείωση του χρόνου παρέμβασης είναι αναγκαία, δεδομένου ότι, με τον έγκαιρο απινιδισμό, αυξάνεται θεαματικά η επιβίωση του θύματος χωρίς νευρολογικές βλάβες.

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων