Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημοτικό Σχολείο Ξηρολίμνης: Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Βελβεντού-Σιάτιστας



Δημοτικό Σχολείο Ξηρολίμνης: Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Βελβεντού-Σιάτιστας

Πριν από μερικές εβδομάδες, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού-Σιάτιστας, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που εκπονούνται στο σχολείο μας.
Στο κέντρο, αρχικά, έγινε ενημέρωση των μαθητών/τριών για τον ρόλο και τις δραστηριότητές του, για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Βελβεντούκαι γενικότερα του Νομού Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, προηγήθηκε μια ιστορική και λαογραφική προσέγγιση των Πιερίων, της Λάφιστας και του νερού και δόθηκαν πληροφορίες σχετικές με τα φαράγγια, το νερό τις χρήσεις του νερού ως ήπια μορφή ενέργειας και το οικοσύστηματης περιοχής.
Οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες των 8-12 ατόμων και η κάθε ομάδα εφοδιάστηκε με σακίδιο, που περιείχε όργανα παρατήρησης και εξωτερικών μετρήσεων, μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Σκεπασμένου στο φαράγγι της Λάφιστας, όπου κατέγραψαν τα φυσικά, χημικά και βιολογικά χαρακτηριστικά του νερού, συμπλήρωσαν φύλλα αξιολόγησηςκαι έκαναν διάφορες εργασίες. Γνώρισαν τη χλωρίδα, προσπάθησαν να προσδιορίσουν την πανίδα της περιοχής από βιοδηλωτικά ίχνη και παρατήρησαν τα αποτελέσματα της διάβρωσης. Αφουγκράστηκαν τους ήχους και συμπλήρωσαν έντυπα με θέμα την ιστορία και την παράδοση. Επίσης, συμμετείχαν σε διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια και συνέλεξαν δείγματα της φύσης.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρα την ομάδα του Κ.Π.Ε. Βελβεντού-Σιάτιστας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία της, καθώς και για την υπέροχη εμπειρία που ζήσαμε μαζί  μέσα στο μαγευτικό αυτό φυσικό τοπίο!
Σύνταξη: Δημοτικό Σχολείο Ξηρολίμνης

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων