Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανελλήνια διάκριση για το Νηπιαγωγείο Ξηρολιμνης!!

2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον»   για το Νηπιαγωγείο Ξηρολίμνης

Για μια ακόμη φορά το Νηπιαγωγείο μας κατακτά μια πανελλήνια διάκριση. Αφορά τη διάκρισή μας στο  φετινό, (3ο) Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα- Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό και τον Ελληνισμό της Ανατολής με τίτλο: «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», όπου μεταξύ εκατοντάδων δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Α/θμιας & Βθμιας Εκπ/σης και  έργων των μαθητών τους, από Ελλάδα και Ομογένεια, κατακτήσαμε το 2ο βραβείο στην κατηγορία project (Σχέδιο εργασίας : εικονογράφηση παραμυθιού).
Το πρόγραμμα υλοποιείται  με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.
Ας σας παρουσιάσουμε με λίγα λόγια τι ακριβώς κάναμε:
Από το εκπαιδευτικό υλικό που μας προσέφερε το εκπ.. πρόγραμμα, μεταξύ άλλων διαθεματικών δραστηριοτήτων που υλοποιήσαμε, επιλέξαμε να επεξεργαστούμε και  το παραδοσιακό ποντιακό παραμύθι ¨Ο Πεντικόν και το κορίτσ'ν ατ’ ¨ (Ο ποντικός και το κορίτσι του).
Αφού το διαβάσαμε στα παιδιά στα ποντιακά και στα νέα ελληνικά και αντιληφθήκαμε την συνάφεια και την συνέχεια της γλώσσας, αποφασίσαμε να το εικονογραφήσουμε. Διαλέξαμε τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές και κάθε παιδί μόνο του ή σε συνεργασία με άλλο παιδί, δημιούργησε μια ζωγραφιά για την κάθε σκηνή του παραμυθιού. Δεν παραλείψαμε να γράψουμε πάνω στις ζωγραφιές μας και ποντιακές λέξεις  που μοιάζουν με τις σημερινές ή απλά μας έκαναν εντύπωση.
Και να το παραμύθι μας και η ανακοίνωση των βραβείων.

Παρακαλώ ανοίξτε τα ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ.

Η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Συγχαρητήρια σε όλους!
Χίλια μπράβο στους πρωταγωνιστές, τα παιδιά μας:
Αθανασιάδης Χρήστος – Ραφαήλ
Κουτσούπας Μάρκος
Φεζολλάρι Κλάους
Φεζολλάρι Στίβι

Σύνταξη: Νηπ/γειο Ξηρολίμνης
Καφαντατζίδου Τριανταφυλλιά




Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων